Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το live ημερολόγιο ενός μοντέλου με καρκίνο του μαστού

Είναι μόνο 21 ετών, μοντέλο και φοιτήτρια, και μόλις πριν έναν μήνα ο γιατρός της ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Έκτοτε η νεαρή Katie Huttlestone βιντεοσκοπεί τον εαυτό της σε κάθε εξέλιξη της ασθένειας και ανεβάζει όλα τα βίντεο στο YouTube, γιατί όπως λέει θέλει να βοηθήσει και άλλες γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα.

Ήταν τις ημέρες που τελείωνε τη διατριβή της και ετοιμαζόταν να δώσει ένα ακόμα μάθημα για να πάρει το πτυχίο της στην Αγγλική Λογοτεχνία όταν έμαθε ότι απειλείται από την επάρατη νόσο. «Έκλαψα, ήμουν σοκαρισμένη, νόμιζα ότι ονειρευόμουν» λέει η Katie, «ευχόμουν ότι κάποια στιγμή θα ξυπνήσω, όμως δε ξυπνούσα και έπρεπε να αντιμετωπίσω τη δύσκολη πραγματικότητα».

Η όμορφη κοκκινομάλλα από το Ware του Hertfordshire έκανε χθες την πρώτη της χημειοθεραπεία. Αμέσως μετά κάθισε μπροστά από την βιντεοκάμερα στο δωμάτιό της και άνοιξε την καρδιά της σε όλους τους φίλους της. Όπως είπε θα χρειαστεί να κάνει τη δύσκολη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τα μακριά κόκκινα μαλλιά της, μπορεί να αναγκαστεί να αφαιρέσει τον έναν ή και τους δύο μαστούς της, ενώ υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσει ποτέ να αποκτήσει παιδιά.

Η Katie όμως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να βιντεοσκοπεί τον εαυτό της μέχρι τέλους. Μάλιστα, σκοπεύει να παίρνει την κάμερα μαζί της ακόμα και στις επισκέψεις στον γιατρό, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το θέμα του καρκίνου και τις επιπτώσεις του.

«Δε ξέρω τι να περιμένω» είπε σε ένα από τα πρώτα βίντεό της πριν τη χημειοθεραπεία, «θέλω μόνο να τελειώσει. Νομίζω ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει την ακριβή διαδικασία της χημειοθεραπείας». Αρχική της σκέψη ήταν να φτιάξει ένα blog, όμως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος.

Αμέσως μετά την πρώτη χημειοθεραπεία η Katie διαβεβαίωσε του θεατές της ότι δεν ήταν κάτι επώδυνο. «Δεν ήταν τόσο άσχημα… είναι ανώδυνο». Η Katie έχει καρκίνο τύπου 3, είναι ο πιο σκληρός, πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος και ο πιο δύσκολα θεραπεύσιμος. Θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες για περίπου πέντε μήνες με φριχτούς πόνους και έλκη στο στόμα, πριν μπει στο χειρουργείο, ενώ μετά θα πρέπει για πέντε ολόκληρα χρόνια να παίρνει φάρμακα.
 


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: