Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έκαναν σπίτι τους το αεροδρόμιο!


Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εργαζομένων στο "Ελ. Βενιζέλος" για τα δεκάδες περιστατικά ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των νεοάστεγων, που προσποιούνται τους επιβάτες για να περάσουν τη νύχτα τους στο αεροδρόμιο.
Συνήθως προσπαθούν να παραπλανήσουν τους άνδρες Ασφαλείας, έχοντας μαζί τους κάποια βαλίτσα ή κάνοντας ότι διαβάζουν περιοδικό, φοβούμενοι μην τους διώξουν.
"Θυμάμαι μια νύχτα είδα έναν άστεγο να ξυρίζεται στις τουαλέτες. Σφίγγεται η καρδιά μου. Σκέφτομαι τα βάσανα αυτών των ανθρώπων. Πώς να τους διώξουμε; Και μετά που θα πάνε;" εξομολογείται εργαζόμενος στον "Ελεύθερο Τύπο".
Μάλιστα, συχνά είναι πολύ δύσκολο να τους ξεχωρίσουν, καθώς μεταξύ των αστέγων είναι και άνθρωποι καλοντυμένοι που έχασαν πρόσφατα το σπίτι τους, λόγω χρεών και αναζητούν κάπου να περάσουν τη νύχτα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι άστεγοι έχουν μάθει τα δρομολόγια των λεωφορείων από και προς το "Ελ. Βενιζέλος" και συνήθως κάθονται στις τελευταίες θέσεις.
Όταν φτάσουν στο αεροδρόμιο, είτε κάθονται στα μπλε καθίσματα στις αφίξεις, είτε περιφέρονται στον πάνω όροφο και με το πρώτο φως της ημέρας φεύγουν
Η υπεύθυνη της οργάνωσης "Κλίμακα" Άντα Αλαμάνου, μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο" σημείωσε ότι οι άστεγοι σε όλη την Ελλάδα υπολογίζονται σε 20.000 και ζητά τη δημιουργία υποδομών για να ανακουφιστούν οι συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου