Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Οι απίστευτες επιδόσεις ενός τυφλού τοξοβόλου!


Χωρίς μάτια, και όμως στοχεύει χρυσά μετάλλια στην τοξοβολία! Ούτε στην αρχαία Ελλάδα δεν συνέβαιναν τέτοια θαύματα από τους περίφημους τοξότες της που συνόδευαν τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Νοτιοκορεάτης Ιμ Ντονγκ Χιουν προκρίθηκε με ευκολία στην επόμενη φάση της τοξοβολίας στο ομαδικό Ανδρών και, μάλιστα, με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Οι απίστευτες επιδόσεις ενός τυφλού τοξοβόλου
Και όμως, η όρασή του είναι προβληματική σε μεγάλο βαθμό.
Από το αριστερό μάτι έχει απώλεια 90% και από το δεξί 80%. Με λίγα λόγια, ο 26χρονος πρωταθλητής που λατρεύει το σούσι και τις σούπες είναι τυφλός.
Μόνος του δεν πάει πουθενά. Ακόμα και στο γυμναστήριο εδώ στο Λονδίνο συνοδεύεται από τον βοηθό προπονητή του. Δεν μπορεί, βλέπετε, να κυκλοφορεί ελεύθερα μόνος του.
Τον στόχο τον ξεχωρίζει θολά από τα χρώματα, δεν βλέπει τους ομόκεντρους κύκλους τη στιγμή της στόχευσης.
Επίσης, δεν φοράει γυαλιά, επειδή τον εμποδίζουν.
Τίποτα δεν εμποδίζει όμως το Ιμ να κατακτά χρυσά μετάλλια όπως το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο. Οπως ίσως και στο Λονδίνο.
«Πέτυχα παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο, υπάρχει δύσκολος δρόμος στη συνέχεια» λέει ο ίδιος.
Το βράδυ δεν υπήρξε γιορτή. Μάλλον υπήρξε γιορτή όχι όμως για το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά για ορισμένα πακέτα που έφθασαν στο κτίριο της αποστολής απευθείας από τη Σεούλ.
Πακέτα με κορεάτικο φαγητό που τους προμηθεύει τακτικά ο χορηγός της ομάδας, η αεροπορική εταιρεία της πατρίδας του έτσι ώστε να μην τους λείπουν οι γνωστές γεύσεις.
Οι προκριματικοί γύροι δεν απαιτούν εισιτήρια, οπότε υπήρξε πλήθος κόσμου στην τοξοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου