Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η μανία για ΣΕΞ

ΣΕΞ, η κινητήρια δύναμη των περισσότερων έργων κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου και μη των εφήβων, ενηλίκων ακόμη και αυτών που βρίσκονται στη μέση ηλικία.
Η ενέργεια του σύγχρονου ανθρώπου στη σημερινή εποχή εστιάζεται στο σεξ. Μια ολόκληρη βιομηχανία (περιοδικά, κινηματογράφος, σειρές, μετρήσεις, μόδα, φάρμακα, τηλεόραση, ραδιόφωνα, μουσική, πλαστικές εγχειρίσεις) και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, έχει στήσει μια πλύση εγκεφάλου προς την πορνεία άνευ προηγουμένου.
Το να χρησιμοποιεί ο ένας τον άλλον για την ευχαρίστησή του, όχι μόνο δεν θεωρείται αναξιοπρεπές και τραγικό, αλλά απ’ τους περισσότερους πλέον ενθαρρύνεται σαν κάτι το έξυπνο και αξιοθαύμαστο. Αυτός που κάνει σεξ πιο συχνά θεωρείται ο πιο μάγκας, ενώ όσοι δεν έχουν συχνές σεξουαλικές σχέσεις ντρέπονται κιόλας…

Ας συνέλθουμε όμως γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει...Η μελαγχολία και η κατάθλιψη έχουν μπει δυνατά στη ζωή των νέων ανθρώπων ως αποτέλεσμα της ασυδοσίας και της παρακμής τους. Η ερωτική επαφή που υπάρχει για ένα λόγο, για τη δημιουργία και την αναπαραγωγή δεν πρέπει να εστιάζεται στο σεξ ως τη βασική πηγή ευχαρίστησης με τον η την οποιαδήποτε που σκοπό έχει το ΣΕΞ και μόνο. Οι οικογένεια πρέπει να είναι ο υπέρτατος σκοπός αυτού που είναι αδύναμος να αντισταθεί στο ισχυρό του θέλω.
Η αγνότητα και η ένωση με το Θεό είναι χιλιάδες φορές πιο ανώτερη αίσθηση από αυτή της φτηνής ηδονής. Η αποκοπή από την πηγή της ζωής που είναι ο Θεός επιφέρει λατρεία των ηδονών όπως σεξ, φαγητό, ποτά, ναρκωτικά κτλ.
Δεν είναι όλα παιχνίδι... Στην περίπτωση που υπάρχει μια εγκυμοσύνη κι ένα παιδί από ατύχημα, αξίζει να καταστρέφουμε άλλες ζωές επειδή εμείς αναζητούμε λίγη ηδονή; Κάπως έτσι καταφεύγει ο κόσμος στο άλλο άκρο στις εκτρώσεις...

Ο κόσμος νομίζει ότι αν δεν εκτονωθεί σεξουαλικά θα πάθει κάτι, θα εκραγεί, θα χάσει την ισορροπία του, όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, γιατί με το σεξ ο άνθρωπος βιώνει ευχαρίστηση την οποία μετά αναζητά ξανά και ξανά με αποτέλεσμα να γίνεται λάγνος και χειρότερος από ανισόρροπο. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι από τη συχνή ερωτική επαφή ο οργανισμός εκρίνει ορμόνες σε καθημερινή βάση και όταν σταματήσει, αυτές κάνουν για λίγο καιρό τον άνθρωπο να τρελαίνεται και να αναζητά απεγνωσμένα σύντροφο καταλήγοντας αναπόφευκτα στην πορνεία και στον αυνανισμό…

Η αγνότητα έχει γίνει δυστυχώς ‘ντεμοντέ’, ενώ είναι πραγματικά κάτι αξιοθαύμαστο και Θεάρεστο. Αγνό δεν εννοούμε τον άνθρωπο που αναγκαστικά λόγω συνθηκών δεν κάνει σεξ ενώ θα ήθελε, αλλά τον άνθρωπο που επιλέγει να μείνει καθαρός, τον άνθρωπο που δεν παίρνει μέρος στις κατεστημένες συμπεριφορές, και το βασικότερο, τον άνθρωπο που έχει επιλέξει τον Χριστό σαν την κύρια τροφή του, τον άνθρωπο που σέβεται το σώμα του ως ναό και κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.

7 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα στο ιστολόγιό σας, όμως αυτό το βρίσκω ατυχές. Οπωσδήποτε συμβαίνει αυτά που γράφονται όμως θα πρέπει να εστιαστούμε στην δύναμη και την ομορφια της αγνότητας και πρέπει να εμμείνουμε.
    Πχ. θέλεις αγαπητό μου παιδί να είσαι όμορφο???Ε! τότε σκέψου και προσπάθησε στην ζωή σου να μείνεις αγνό, και τότε να είσαι σίγουρος ότι η κατάσταση της όμορφης ψυχής σου θα αντικατοπτρίζεται στους άλλους και όλοι θα σε θαυμάζουν και θα σερ βλέπουν πανέμορφο.
    2ο Πχ. Θέλεις παιδί μκου να πετύχεις στη ζωή σου επαγγελματικά και οικογενειακά?? Ε τότε μείνε αγνός και θα έχεις πάντοτε την ευλογία Του Αγίου Θεού και Εκείνος θα σε συμβουλεύει και θα προστατεύει και θα πετύχεις στη ζωή!! Λόγια του Σεβ Μεσογαίας Κου Νικολάου.
    Κάπως έτσι θα '΄επρεπε να εστιάσουμε την αγνότητα που είναι Μεγίστη Αρετή και σε συνδιασμό με την ταπέινωση μέσα στους κόλπους Της Αγίας Εκκλησίας "χτίζει" Αγίους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά αυτά που λέτε και πολύ σωστά αυτά που γράφει το άρθρο.Γιατί λοιπόν είναι ατυχές?Αμφιβάλλετε πως μια ολόκληρη γενιά έχει πορνοποιηθεί?http://thalamofilakas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8888.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω να απαντήσω εάν ολόκληρη η γενιά έχει δαιμονοποιηθεί αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι με τον τρόπο που το παρουσιάζετε δεν με ελκύει η αγνότητα αλλά μου δημιουργεί μέσα μου αποστροφή, ακαταστασία, ανακατοσούρα, γνωρίζοντας βέβαια ότι έτσι είναι. Ο σκοπός του Ορθόδοξου blog (κατά τη γνώμη μου), είναι να εμβαθύνει με πλούσια εποιχειρηματολογία το πόσο όμορφη, λαμπερή και υψίστη είναι η αγνότητα, θέμα που μόνο η Αγία Ορθοδοξία έχει τα εφόδια να το αναδείξει και όχι οι επιστημονικές περγαμηνές. Άρα λοιπόν διαβάζοντας περι αγνότητας θα πρέπει να σου δημιουργήσει γλύκα και ειρήνη στην ψυχή για να σε οδηγήσει να ακολουθήσεις την εν λόγω αρετη και όχι να σε αναστατώνει και να σε ανακατεύει. Βέβαια είναι υποκειμενική η άποψή μου και μπορεί να κάνω λάθος όμως μέσα μου αισθάνομαι ότι θα πρέπει με την γλύκα και την ομορφιά να προσελκύουμε όπως δηλαδή είναι τα χαρίσματα Του Αγίου Πνεύματος που σε "τραβάνε" στην Αγία Εκκλησία!! Γράψτε λάθος εάν δεν συμφωνείτε.Δεν πρεπει να δαιμονοποιούμε τα θέματα αλλά να τα αποδαιμονοποιούμε.

      Διαγραφή
  3. Νομίζω πως υπερβάλλετε.Το μπλογκ έχει ένα σώρο θέματα τα οποία μπορούν να σας εξυψώσουν πνευματικώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δαιμονοποιείτε το σεξ και το συνδέεται με την πορνεία. Πρώτα από ολα απορώ που το ονομάζεται σεξ. Εγω ποτέ δε χρησιμοποιησα στη ζωή μου αυτη τη λεξη παρά τη λέξη έρωτας. Επισης, η αποχή ή η μη σωστή σεξουαλική ενημέρωση και εισαγωγή των νέων σε αυτών τον κόσμο της σαρκικής επαφής (που αργότερα θα τους προσφέρει και οικογένεια) δε γίνει σωστά φυσικά και αποκτούν προβλήματα. Η άγνοια και η "αθωότητα" με την έννοια που την προβάλετε στο άρθρο αυτό δεν έχουν τιποτα το θετικό. Θα κάνουν ανθρώπους να μη γνωρίσουν ούτε το σώμα τους, ούτε τις ανάγκες τους. Σαν να περιμένεις εναν ανθρωπο να επικοινωνήσει σωστά από την πρώτη σχέση του. Πρώτα θα συγκρουστεί, θα κάνει λάθη, και στο τελος θα μάθει από αυτά τη σωστή σχέση και επικοινωνία. Εσείς δαιμονοποιείτε την ευχαρίστηση που λαμβάνει καποιος κανοντας έρωτα;; Αν ειναι έτσι ο Θεός μας δεν θα μας εφτιαχνε με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο έρωτας και το σεξ ειναι ΥΓΕΙΑ. Αν θελετε εστιάστε στον τροπο που εχουν διαστρεβλωθεί τα πραγματα. Γιατί η γνώση ειναι το μεγαλύτερο δώρο του ανθρώπου και η αθωότητα μια αρετή που κατοικεί στην καρδιά. και μπορώ να νιώθω την αθωότητα κανόντας ερωτα με τον ανθρωπο που αγαπώ απολαμβάνοντάς το χωρίς να ντρέπονται. Γιατί είναι ο τροπος που βλεπουμε τα πραγματα και ο τροπος που τα κανουμε, οχι μονο τα ιδια τα πραγματα. Δημιουργείται ενοχικούς ανθρώπους με τετοιες αντιλήψεις, καταπιεσμένους που μπροστα κανουνε το σταυρό τους και πίσω διαπράττουν σεξουαλικά όργια. Βαρέθηκε η κοινωνία την υποκρισια απο ολες τις πλευρες. Εσείς εχετε ανάγκη να φωτιστείτε από τον Θεό μας να βρείτε το δρομο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπιζω να δημοσιευσετε το σχολιο και η λογοκρισία να μην έχει γινει συμμαχός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχωρέστε με, ένα άρθρο που πιθανόν να απαντά σε μερικά από τα ανωτέρω ζητήματα:
    "Έρωτας, σεξ, γάμος και μοναχισμός": http://o-nekros.blogspot.gr/2010/09/blog-post_12.html
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή